Obavijesti
Sveučilišni kolegij

Mađarska arhitektura i urbanizam 19. stoljeća

U ljetnom semestru akademske godine 2018./2019., Boris Dundović izvodi nastavu izbornoga kolegija „Mađarska arhitektura i urbanizam 19. stoljeća“ pri Katedri za hungarologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Već drugu godinu zaredom, kolegij se izvodi u sklopu nastave diplomskoga studija na Katedri za hungarologiju, fakultetskog Odsjeka za hungarologiju, turkologiju i judaistiku. Nositelj kolegija je akademik prof. dr. sc. Mladen Obad Šćitaroci s Arhitektonskoga fakulteta u Zagrebu.

Kolegij nudi temeljnu sintezu i glavni okvir za upoznavanje s izgrađenim okolišem formativnog razdoblja mađarske arhitekture. U petnaest predavanja, predstavljaju se glavni protagonisti i ključni primjeri graditeljskih ostvarenja koji ilustriraju arhitektonski i urbanistički diskurs vremena „dugog devetnaestog stoljeća“. Obrađuje se i refleksija utjecaja onodobne mađarske arhitekture i urbanizma na hrvatske prostore. Kolegij tako, osim temeljne sinteze i glavnoga okvira za razumijevanje izgrađenog okoliša ugarskoga 19. stoljeća, obrađuje i pojedine teme hrvatsko-mađarskih veza u graditeljstvu.

Više informacija na stranicama Katedre za hungarologiju.

-

Kontakt: Boris Dundović