Obavijesti
Premijera

Premijera dokumentarnog ciklusa „Točka na A“

Udruženje hrvatskih arhitekata u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti organizira premijeru dokumentarnog ciklusa o suvremenoj hrvatskoj arhitekturi „Točka na A“, koja će se održati u MSU (dvorana Gorgona) u ponedjeljak 6. svibnja, 2019. s početkom u 19 sati.

S ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti prostora koji nas okružuje i u kojem živimo, te promicanju i javnoj afirmaciji misli i djela hrvatskih arhitektica i arhitekata, serijal „Točka na A“ kroz 12 epizoda predstavlja nominacije i nagrade UHA-e dodijeljene za 2014., 2015. i 2016. godinu. Svaka godina kroz četiri epizode donosi nominirane radove i laureate nagrada Viktor Kovačić, Drago Galić i Bernardo Bernardi te nagrade za životno djelo dodijeljene arhitektima Dragomiru-Majiju Vlahoviću, Hildegard Auf Franić i pok. Berislavu Šerbetiću. U serijalu o nominiranim i nagrađenim realizacijama govore autori, suradnici, investitori i korisnici. Arhitekti Vedran Duplančić, Sabina Sabljić i Nikola Škarić potpisuju koncepciju serijala, kao i scenarije devet epizoda o godišnjim realizacijama uz koscenarističku podršku Gorana Bukovčana. Scenaristice tri epizode o životnom djelu su Ana Dana Beroš, dopredsjednica Udruženja, i Tamara Bjažić Klarin, članica Nakladničkog savjeta.

Serijal je javnim sredstvima financirala Hrvatska radio televizija, za koju ga je producirala neovisna producentska kuća Project 6 Studio iz Zagreba tijekom 2018. godine. Urednica serijala je Tanja Kanceljak, a redatelj Željko Sarić.

Više informacija:
https://uha.hr/tocka-na-a-premijera-serijala-o-suvremenoj-hrvatskoj-arhitekturi-muzej-suvremene-umjetnosti-zagreb-ponedjeljak-6-svibnja-2019-u-19h/