Obavijesti
Mobilnost

Marijana Vojtić na SAHC programu u Portugalu

Marijana Vojtić sudjelovat će od 12. 2. do 10. 3. u SAHC programu „Advanced short training courses in structural analysis of existing buildings, monuments and historical constructions“ pri Sveučilištu Minho u Guimaraesu u Portugalu.

Stručno usavršavanje se provodi u okviru programa SAHC Master Course, vodećeg međunarodnog edukativnog programa za strukturnu analizu spomenika i povijesnih konstrukcija.

Cilj SAHC programa je omogućiti polaznicima naprednu edukaciju o tehnikama konzervacije građevina s naglaskom na arhitektonsku baštinu. Glavni fokus ovog treninga je primjena znanstvenih principa u analizi, inovacijama i praksi očuvanja spomenika i povijesnih građevina širom svijeta.

Polaznici programa stječu certifikat SAHC konzorcija, koji je verificiran od Europske Unije te je između ostalog dobitnik nagrade Europa Nostra Award 2017. godine.

Stručna savjetnica u znanosti i konzervatorica-restauratorica arhitektica Marijana Vojtić ovaj će program, uz ostalih 20 sudionika iz cijelog svijeta, polaziti s posebnim fokusom na ciklus „Restoration and Conservation of Materials of Historical Buildings“.

-
Kontakt: Marijana Vojtić