Obavijesti
Okrugli stol

O društvenom angažmanu u arhitekturi

Pozivamo vas na okrugli stol „O društvenom angažmanu u arhitekturi“, koji će se uz izložbu u Galeriji Klovićevi dvori održati u utorak 11. veljače 2020. godine s početkom u 18:00 sati.

Oslanjajući se na društveni angažman arhitekata Udruženja umjetnika Zemlja sudionici razgovora osvrnut će se i na danas aktualne teme stanovanja, gradogradnje te njihove popularizacije u svakodnevnom javnom diskursu.

Sudionici razgovora su Andrija Mutnjaković, Ana Dana Beroš, Iva Marčetić i Boško Budisavljević, a moderira Tamara Bjažić Klarin.

Javnom razgovoru prethodit će otvorenje izložbe „Antivila“ u 17:00 sati u prizemnom prostoru galerije, koja će predstaviti odabrane studentske projekte obiteljskih kuća nastale u okviru rada na kolegiju Studio 1 – arhitektura preddiplomskog studija arhitekture i urbanizma pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na tragu zemljaških promišljanja kuće za egzistencijalni minimum studenti druge godine studija projektirali su neelitističke, odmjerene gradske kuće – antivile. Na taj način edukacija budućih arhitekata vezana je s radom Grupe Zemlja te društvenom osviještenosti i angažiranosti njenih članova. O izložbi će govoriti: red. prof. dr. sc. Krunoslav Šmit, dekan Arhitektonskog fakulteta, izv. prof. art. Ivana Ergić i jedna od autorica izložbe dr. sc. Tamara Bjažić Klarin.

-
Kontakt: Tamara Bjažić Klarin