Obavijesti
Aktualno

Stručna platforma obnovi.zg

Udruženje hrvatskih arhitekata uz potporu brojnih strukovnih udruženja i institucija pokrenulo je izradu otvorene stručne platforme obnovi.zg za razmjenu podataka o Zagrebu i potresima.

Kako bi u kriznoj situaciji što prije došlo do kvalitetnih i stručno utemeljenih odluka, potrebno je u sakupljanje i razmjenu relevantne raznorodne dokumentacije uključiti što širi krug stručne i zainteresirane javnosti te međusobno povezati sve institucije i pojedince s korisnim i vrijednim iskustvima, jer su prijenos i dijeljenje informacija jedan od ključnih preduvjeta za osmišljavanje uspješnih, stručnih i provedivih rješenja za obnovu.

Stoga se pozivaju svi zainteresirani da se uključe u stručnu raspravu o mogućim modelima obnove i stvaranje otvorene online platforme o graditeljskom fondu i baštini Zagreba kao i o primjerima sanacije posljedica potresa. Cilj je doprinijeti kvaliteti obnove formiranjem mjesta za razmjenu podataka koji su inače raspršeni po brojnim pojedinačnim izvorima i razvijenim bazama u interdisciplinarnu cjelinu.

Platformu podržavaju: Udruženje hrvatskih arhitekata, Društvo arhitekata Zagreba , Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za povijest umjetnosti, Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Hrvatska komora arhitekata, Udruženje hrvatskih urbanista, Hrvatsko restauratorsko društvo, IIC – Hrvatska grupa, Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

Više informacija potražite ovdje.

-
Kontakt: Ivana Haničar Buljan