Obavijesti
Novo izdanje

Razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske

U suizdanju Instituta za povijest umjetnosti, Artresor naklade i Kotorske biskupije objavljena je knjiga „Bokobran – razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske“, kao vrijedan doprinos poznavanju kulturne baštine Bokokotorskoga zaljeva.

Uz uvodna poglavlja Katarine Horvat-Levaj i Nevenke Šarčević te opsežan popis literature, radijskih emisija i kazalo mjesta knjiga donosi intervjue s 28 uglednih znanstvenika i stručnjaka raznih profila.

„Tema kulturne baštine Bokokotorskoga zaljeva multidisciplinarna je i kronološki iznimno široka, a riječ je o području izuzetno zanimljivih kulturnih dodira i stilskih preplitanja. Razgovori sa znanstvenicima i stručnjacima raznih profila nude uvid u razvedenu tematiku i često antologijske vrijednosti arhitekture, skulpture i slikarstva. Arheolozi, konzervatori, ikonografi, barokisti i specijalisti za atribucije, arhivisti, restauratori i, konačno, sami umjetnici djelatni na terenu daju mozaikalnu sliku impozantnoga kulturnog nasljeđa i aktualne djelatnosti. Vrijednost mnogih intervjua sastoji se u vrlo stručnom predočavanju problematike i često pravoj znanstvenoj interpretaciji najznačajnijih spomenika“ – iz recenzije akademika Tonka Maroevića.

Više informacija o knjizi potražite ovdje.

-
Kontakt: Katarina Horvat-Levaj