Novosti
POPULARIZACIJA ZNANOSTI

Dani otvorenih vrata!

PROGRAM

Institut za povijest umjetnosti 14. i 15. veljače 2024. godine ponovno otvara svoja vrata građanima na svojim lokacijama u Splitu i Zagrebu, kako bismo vam ponudili pregled naših ostvarenih rezultata, a i budućeg rada kroz niz javnih predavanja i predstavljanja.

Donosimo raznolik program kojim nastojimo široj javnosti približiti istraživanja koja Institut provodi u poljima povijesti umjetnosti, arhitekture i urbanizma, vizualne kulture, a osobito u radu na valorizaciji i prezentaciji hrvatske kulturne baštine.

Velik iskorak po pitanju valorizacije hrvatske kulturne baštine predstavljaju konzervatorske podloge nove generacije, projekt Ministarstva kulture i medija u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.–2026. Na Danima otvorenih vrata, bit će predstavljeno sudjelovanje znanstvenika i stručnjaka Instituta u izradi podloga za čak 30 zaštićenih povijesnih cjelina u Hrvatskoj, ugovorenih u prosincu 2023. godine. Angažman je to koji dolazi nakon višegodišnje i intenzivne aktivnosti Instituta u izradi konzervatorskih elaborata povodom obnove Zagreba nakon potresa 2020. godine, o kojima će također biti riječi.

Osim u području konzervatorskog djelovanja, Institut je posljednjih godina kao izdavač sudjelovao i u objavi cijelog niza drugih publikacija, o kojima će posjetitelji kroz predstavljanja čuti više, a biti u prilici i konzultirati sama izdanja, u prodaji po prigodnim cijenama. Publikacije su često rezultat uspješne provedbe znanstvenih projekata Instituta za povijest umjetnosti, a ovom ćemo prilikom predstaviti minule i nadolazeće projekte Instituta provedenih uz podršku Hrvatske zaklade za znanost, kao i nove projekte ustanove Instituta za povijest umjetnosti financiranih od strane Europske unije u okviru programa NextGenerationEU.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u prezentaciji i razgovoru o navedenim, a i drugim temama.

Detaljnije informacije o programu potražite ovdje.

Listu publikacija s prigodnim cijenama potražite ovdje.

Dobrodošli!

#ARHZAG #TraveloguesDalmatia #URBARH #ISEM #DIGitART #FEMO #LoRegUm