Obavijesti
SUDJELOVANJE NA KONFERENCIJI

Fast Forward: How do women work?

Dr. sc. Sandra Križić Roban sudjeluje na međunarodnoj konferenciji "Fast Forward: How do women work?" koja se održava od 30. 11. do 2. 12. 2019. prostoru Starr Cinema, Tate Modern, London, Velika Britanija. Konferenciju organiziraju University for the Creative Arts (UCA) i London College of Communication (LCC) pri University of the Arts London Photography (UAL), uz podršku The Leverhulme Trust International Network Grant. U fokusu ovogodišnje konferencije, koja se održava po treći put, kritički su pristupi temama o ženama koje rade i djeluju u području fotografije u 20. i 21. stoljeću, pri čemu odabrana predavanja služe za prepoznavanje i uvrštavanje njihovih osobnih doprinosa u povijest fotografije.

U sklopu izlaganja „Minorna fotografija? Poslijeratni razvoj ženske fotografije u Hrvatskoj“ Sandra Križić Roban govorit će o nizu autorica koje su djelovale na području fotografije od 1950-ih do 1970-ih godina u Hrvatskoj. Novo kritičko čitanje njihove prakse omogućit će spoznaju o hijerarhiji rodnih odnosa i rekapitulirati refleksije i vrijednosne sustave koje su kroz ovo, ali i druga razdoblja, definirali muškarci. Istraživanjem tematike njihovih radova, načina stjecanja znanja te statusa (ne)prepoznatljivosti na nacionalnom fotografskom planu želi se razmotriti ženski pogled u specifičnom razdoblju intenzivne modernizacije u Jugoslaviji, koje je Hrvatska bila sastavni dio.

Više informacija o programu konferencije potražite ovdje.

-
Putovanje dr. sc. Sandre Križić Roban na konferenciju financijski je omogućilo udruženje Fast Forward: Women in Photography i The Leverhulme Trust International Network Grant.

-
Kontakt: Sandra Križić Roban