Studies and Surveys

Note: Content is currently being translated to English. For further information please contact us by sending e-mail at ured@ipu.hr.

Contact:

Ivana Haničar Buljan, d.i.a.
P. 003851 6112 728
E. ihanicar@ipu.hr

 

-
Studije i elaborati rezultat su primijenjenih istraživanja koja u fokusu imaju primarno spomeničke i urbane cjeline. Provode se kao dio znanstvenog programa Instituta a ostvaruju se u suradnji istraživača znanstvenika i stručnih suradnika, temeljem neposrednog terenskog istraživanja i dokumentiranja, prethodnog arhivskog istraživanja te naknadne interpretacije i stručne prezentacije spomeničkog kompleksa, pojedinačnog kulturnog dobra ili povijesne cjeline. Ovaj tip projektnih aktivnosti potvrda je dugogodišnje tradicije prisutnosti Instituta u polju praktičnih istraživanja spomeničke baštine i njezine zaštite, pri čemu se plodonosnom pokazuje suradnja s naručiteljima u nadležnim javnim ustanovama i službama.

-
Popis studija i elaborata koje je Institut vodio i izradio u periodu od 1966. do 2010. godine objavljena je u knjizi Baština u fokusu (IPU, Zagreb, 2011.), povodom obilježavanja 50 godina od osnutka Instituta, a može se preuzeti ovdje (pdf, 1,4 MB).