Otvoreni pristup

Institut za povijest umjetnosti zastupa načela otvorenog pristupa znanosti, sa ciljem lakše dostupnosti informacijama, relevantnim podacima i znanjima. Otvoreni pristup omogućava bolju vidljivost, evaluaciju i unaprjeđenje istraživačkih procesa i rezultata.

Digitalni repozitorij Instituta za povijest umjetnosti dostupan je na platformi https://podest.ipu.hr

Dio publikacija objavljenih u okviru nakladničkih serija Instituta za povijest umjetnosti dostupan je online na mrežnim stranicama Instituta.

Znanstveni časopisi Radovi Instituta za povijest umjetnosti i Život umjetnosti te stručni časopis Kvartal dostupni su i na nacionalnom portalu znanstvenih i stručnih časopisa Hrčak.

Online katalog knjižnice okuplja oko 17 000 zapisa o fondu knjižnice, koji se djelomično sastoji i od Ex Librisa zaslužnih povjesničara umjetnosti.

Na stranicama knjižnice moguće je pristupiti preporučenim online izvorima za znanstveno-istraživački rad (knjižnični katalozi, muzejske zbirke, online platforme i dr.),  

Rezultati projekata koje Institut provodi vidljivi su u otvorenoj bazi hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Za razdoblje 1990.–1995. rezultati projekata dostupni su u otvorenoj bazi podataka SVIBOR, a za razdoblje 1996.–2011. u otvorenoj bazi podataka Z-projekti pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH.

Tematski katalozi i galerije referentni na dokumentacijske i arhivske zbirke i fondove Instituta dostupni su u rubrici Medijateka.

Za pregled povezanih sadržaja mrežnog mjesta www.ipu.hr upućujemo vas na korištenje jednostavne tražilice.